精英師傅

精英師傅工程 全港信賴! Whatsapp/電話 6628 4865 為你即時報價!

大埔半山嘉熙-屋苑停車場安裝充電樁工程

  • 屋苑停車場

屋苑停車場安裝充電樁,需獲得管理處同意後先可以安裝。關於充電樁安裝、更換、代辦申請港燈或中電供電等等方面都可以咨詢我們【精英】師傅,關於你個問題,了解你詳細情況後,會一一解答。

客人咨詢我們【精英】師傅問題,原來充電器係唔可以加裝儀器變DC直流充電,客人只能準備新買個充電器,要我們【精英】師傅進行安裝。了解清楚情況後,【精英】師傅同客人約時間上門實地考察。

  • 客人情況

工程內容:需安裝非住宅用戶電錶,代辦申請中電供電,更換充電器

電力需求量:單相電改三相電

充電器型號:客人自行購買,我地安裝

報價:$5200

  • 過程

【精英】師傅到左現場,先到電錶房測試客人電錶是否夠電力充充電樁,測試結果需要係屋宇另外一個位置安裝一個非住宅用戶電錶,需要我們電業承辦商同客人開通,關於客人啲裝置要同中電申請檢測。考察完畢後同客人詳談現場情況,翻去會做一份計劃書同報價單畀客人。

客人要求安裝充電器時, 請盡量減少對牆身的破壞, 因為第日車位唔租, 要將充電器除去及為牆身還原。我們【精英】師傅有很多安裝充電樁經驗,對墻身保護會做足功夫,請客人放心。

客人另外要求充電樁裝高點,由於屋苑要求位置只能同其他車位差唔多位置,所以唔畀裝太高,【精英】師傅會盡量滿足客人要求,安裝位置會盡量高少少。

【精英】師傅會先做好計劃書,然後夾埋客人嘅申請表一齊畀管理處批核,批核完就可以送去畀中電。

中電核批准後,【精英】師傅會在施工日期進行非住宅用戶電錶安裝,成功安裝後,等中電到場測試後合格,開通電錶,之後我們【精英】師傅才會掛上充電器,然後再做埋測試成功充電及充電後就完成此次工程。

JiaJun
Author: JiaJun